Adres

Bossestraat 2
5374 HT Schaijk

Garnizoenstraat 6d
5363VX Velp

Nieuws

Kruispunt Psychologie ook in Velp

18-12-2015

Kruispunt Psychologie, gevestigd in het Gezondheidscentrum Landerd, gaat uitbreiden. Met ingang van 1 januari 2016 houdt psychologe Meike Cruysen-Kranz ook praktijk in Velp. Ook is ze inmiddels gecertificeerd EMDR Europe Practitioner en daarmee gespecialiseerd in deze behandelvorm voor het verwerken van traumatische ervaringen.

Meike werkt sinds 2004 als psycholoog. Sinds 2013 runt ze op maandag en vrijdag een eigen praktijk, Kruispunt Psychologie. “In het Gezondheidscentrum Landerd aan de Lorskensstraat in Schaijk ben ik op maandag en vrijdag aanwezig. Dat blijft ook zo. Maar met ingang van het nieuwe jaar kunnen cliënten ook een afspraak plannen op donderdag in Velp (bij Grave), waar ik praktijk houd op bedrijventerrein De Bons.”

“Dankzij de tweede locatie waar ik consult houd, zijn er meer momenten mogelijk om een afspraak te plannen”, vervolgt Meike. “Maar het biedt ook meer keuze in locatie. Het Gezondheidscentrum in Schaijk heeft het voordeel dat er veel zorgverleners onder één dak zitten. De Bons daarentegen is een rustig bedrijventerrein, waar je in alle rust en discreet naartoe kunt komen. Voor sommige mensen zal dat een prettige gedachte zijn.”

Meike richt zich in haar praktijk Kruispunt Psychologie op kortdurende psychologische zorg voor volwassenen. “Mensen kunnen bij mij terecht met uiteenlopende klachten. Voor de behandeling van angsten, somberheid, onzekerheid of overmatig piekeren bijvoorbeeld.”

Als psycholoog biedt Meike ook behandeling aan om mensen te helpen bij het verwerken van traumatische ervaringen. Er zijn meer psychologiepraktijken die deze zogenoemde EMDR-therapie aanbieden. Meike is echter de eerste in deze regio die zich gecertificeerd practitioner op dit gebied mag noemen. “Als EMDR Europe Practitioner ben ik op Europees niveau gecertificeerd om alle facetten van EMDR toe te passen. Naast de basis-EMDR-opleiding heb ik daarvoor ook een gespecialiseerde vervolgopleiding afgerond en een supervisietraject doorlopen. Ook moet ik me regelmatig bijscholen, om deze succesvolle manier van behandelen te mogen uitvoeren op dit niveau.”

Psychologische hulp wordt door de meeste verzekeraars vergoed, als de huisarts daarvoor een verwijsbrief meegeeft. “Vanuit de basisverzekering is er een recht op vergoeding”, legt Meike uit. “Een eigen bijdrage betalen hoeft ook niet, maar de vergoeding valt wel onder het eigen risico. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed hangt af van de ernst van de klachten.”

Meer weten? Kijk dan op de eveneens geheel vernieuwde website www.kruispuntpsychologie.nl of vraag uw huisarts om meer informatie.